Συγκέντρωση και καταγραφή στοιχείων

 

Δυστυχώς, τίποτα δεν εννοείται στην Ελλάδα όσον αφορά το μάρκετινγκ και την δημιουργία βάσης δεδομένων πελατολογίου γνωστό και ως CRM (Customer Relationship Management).

Εταιρίες και brands κάνουν καμπάνιες και χαίρονται για τα likes & digital interactions, δίχως να έχουν κανένα απολύτως στοιχείο από το πελατολόγιο τους.

Ο πρώτος, βασικός και απαράβατος, κανόνας είναι ότι συγκεντρώνετε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν, έστω και μια φορά, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Πάντα με την άδειά τους!

Όνομα, επώνυμο, ηλικία, τόπος διαμονής, email, κινητό τηλέφωνο και όποιο άλλο στοιχείο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέα σημεία επαφής με το πελατολόγιό σας. Είτε πρόκειται για offline ενέργεια (σε φυσικό κατάστημα) είτε για online (e-commerce), ζητήστε να συμπληρώσουν στοιχεία που αφορούν το προφίλ τους.

Δώστε στους πελάτες σας να κατανοήσουν ότι νοιάζεστε πραγματικά γι’ αυτούς και θέλετε να γνωρίζετε τα στοιχεία τους όχι για να τους “ενοχλείτε” με εταιρικά και πωλησιακά μηνύματα, αλλά για να τους προσφέρετε ποιοτικό και εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Παραγωγή εξατομικευμένου περιεχομένου

Εξυπηρέτηση Πελατών

Σχεδίαση προγράμματος επιβράβευσης